A бе колеги да ви питам ии аз, нивото на хидравличната течноста в казанчето е спаднала малко под минимума. Та първия ми въпрос на ково се дължи спадането на нивото и имали значение кава хидравличнатечност да налея в смисъл дали са на някви видове, щот не разбирам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от junior Покажи съобщениеA бе колеги да ви питам ии аз, нивото на хидравличната течноста в казанчето е спаднала малко под минимума. Та първия ми въпрос на ково се дължи спадането на нивото и имали значение кава хидравличнатечност да налея в смисъл дали са на някви видове, щот не разбирам.
Погледни на капачката, ще пише кой точно тип е.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от junior Покажи съобщениеA бе колеги да ви питам ии аз, нивото на хидравличната течноста в казанчето е спаднала малко под минимума. Та първия ми въпрос на ково се дължи спадането на нивото и имали значение кава хидравличнатечност да налея в смисъл дали са на някви видове, щот не разбирам.Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеНа видове са, обикновено течносттае ATF, демек флуид за автоматични скоростни кутии.
Погледни на капачката, ще пише кой точно тип е.166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщениеДам, поогледай се за течове - щом спада бавно вероятно е нещо малко, но може да направи голяма беля (напр. спирачен маркуч)
Comment
-
Колеги, вечната тема за сезона, "изпотяването на стъклата" ама малко по-различно.
Прегледах темите от форума, но повечето имат проблеми с изпотяването в движение.
На мен ми е сменен лятото филтъра на купето и си работи функцията "MAX DEF" без проблеми.
Но едно нещо ме учудва, защо от всички паркирани около мен коли, само на моята са и изпотени стъклата? Примерно пренощува колата, и на сутринта вода, вода от вътрешната страна, най-вече по задното стъкло.
Съгласен съм като влязат хора в колата да се изпотят стъклата, но защо го прави когато е паркирана? Има нещо което бъркам явно, чудя се дали влагата идва от вътрешното почистване по автомивките?
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщениеКолеги, вечната тема за сезона, "изпотяването на стъклата" ама малко по-различно.
Прегледах темите от форума, но повечето имат проблеми с изпотяването в движение.
На мен ми е сменен лятото филтъра на купето и си работи функцията "MAX DEF" без проблеми.
Но едно нещо ме учудва, защо от всички паркирани около мен коли, само на моята са и изпотени стъклата? Примерно пренощува колата, и на сутринта вода, вода от вътрешната страна, най-вече по задното стъкло.
Съгласен съм като влязат хора в колата да се изпотят стъклата, но защо го прави когато е паркирана? Има нещо което бъркам явно, чудя се дали влагата идва от вътрешното почистване по автомивките?Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщениеКакво общо има хидравликата със спирачните маркучи?
Все пак поогледай за течове - течността все отнякъде се губи!166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Не искам да си изсмуквам от пръстите причини,но съм забелязал,че не само на моята , а и на други коли, хидравличната течност с времето намаля,без да има от никъде теч.Явно се изпарява бавно и за това,като разглобиш рейката вътре е чудна гняс!Така,че доливай и ако няма течове не се притеснявай!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от junior Покажи съобщениеБлагодаря за отговорите колеги. За течове проверих до колкото можах и не видях да тече или да е текло някъде. Отивам да видя на капачката дали пише каква трябва да е течността и право в магазина.Last edited by Satanism; d.m.y г., 20:14.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
скърцането изчезна
колеги намерих решение на скърцащата задна кора (надявам се не е временно) от Мр. БРИКОЛАЖ купих спрей -силиконов на фирмата МОТИП (MOTIP) около 7лв някаде беше има нарисуван ВАН с отворен багажник а на него си пише SILIKON- SPRAY отзад си пише : ПРЕДОТВРАТЯВА СКЪРЦАНЕТО НА пластмаси и гумени ъплътненияоще на паркинга пред магазина напръсках :всички гумени уплътнения (багажник врати и това на тавана) откопчах задните облегалки и на всички места кадето се опира напръсках . ииииииии ООООО ТИШИНААААААА
НЯМАМ ДУМИ вече 2 дена
П.П. чак сега разбрах че и пепелника скърцал146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Comment
-
Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщениеколеги намерих решение на скърцащата задна кора (надявам се не е временно) от Мр. БРИКОЛАЖ купих спрей -силиконов на фирмата МОТИП (MOTIP) около 7лв някаде беше има нарисуван ВАН с отворен багажник а на него си пише SILIKON- SPRAY отзад си пише : ПРЕДОТВРАТЯВА СКЪРЦАНЕТО НА пластмаси и гумени ъплътненияоще на паркинга пред магазина напръсках :всички гумени уплътнения (багажник врати и това на тавана) откопчах задните облегалки и на всички места кадето се опира напръсках . ииииииии ООООО ТИШИНААААААА
НЯМАМ ДУМИ
Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщениеНе помня това дали не го бях писал вече, но - отваряш вратата, почваш да я "тупваш" лекичко отгоре, за да разбереш откъде точно скърца, капваш малко масълце там и забравяш за проблема (това е в случай, че ти скърца метал)
Ако не, уточни точно къде скърца.Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщениеКора тук не съм виждал някой да има, НО по каталог това нещо го има, и ако можеш да си намериш изобщо не се замисляй. Миналата събота свалях картера, а ако имах кора, нямаше да се наложи. Дори и чертеж съм направил, ако някой иска сам да си прави кора.но миналата зима падна от "1 легнал полицай" сега пак ще я слагам (колата така дойде от италия) страшно полезно нещо е тази кора.
---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:10 ----------
Искам да попитам (за тези които карат само на бензин).Вашите капачки на резервоара като ги отворите правят ли вакоум като карате колата защото моита прави голям вакоум и тормози помпата в един момент.Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
ех.. Малкото КуВе
sigpic
Comment
Comment