Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• A бе колеги да ви питам ии аз, нивото на хидравличната течноста в казанчето е спаднала малко под минимума. Та първия ми въпрос на ково се дължи спадането на нивото и имали значение кава хидравличнатечност да налея в смисъл дали са на някви видове, щот не разбирам.
    sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

• Първоначално публикувано от junior Покажи съобщение
      A бе колеги да ви питам ии аз, нивото на хидравличната течноста в казанчето е спаднала малко под минимума. Та първия ми въпрос на ково се дължи спадането на нивото и имали значение кава хидравличнатечност да налея в смисъл дали са на някви видове, щот не разбирам.
      На видове са, обикновено течносттае ATF, демек флуид за автоматични скоростни кутии.
      Погледни на капачката, ще пише кой точно тип е.
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

A бе колеги да ви питам ии аз, нивото на хидравличната течноста в казанчето е спаднала малко под минимума. Та първия ми въпрос на ково се дължи спадането на нивото и имали значение кава хидравличнатечност да налея в смисъл дали са на някви видове, щот не разбирам.
        Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        На видове са, обикновено течносттае ATF, демек флуид за автоматични скоростни кутии.
        Погледни на капачката, ще пише кой точно тип е.
        Дам, поогледай се за течове - щом спада бавно вероятно е нещо малко, но може да направи голяма беля (напр. спирачен маркуч)
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
          Дам, поогледай се за течове - щом спада бавно вероятно е нещо малко, но може да направи голяма беля (напр. спирачен маркуч)
          Какво общо има хидравликата със спирачните маркучи?
          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

• Колеги, вечната тема за сезона, "изпотяването на стъклата" ама малко по-различно.
            Прегледах темите от форума, но повечето имат проблеми с изпотяването в движение.
            На мен ми е сменен лятото филтъра на купето и си работи функцията "MAX DEF" без проблеми.

Но едно нещо ме учудва, защо от всички паркирани около мен коли, само на моята са и изпотени стъклата? Примерно пренощува колата, и на сутринта вода, вода от вътрешната страна, най-вече по задното стъкло.
            Съгласен съм като влязат хора в колата да се изпотят стъклата, но защо го прави когато е паркирана? Има нещо което бъркам явно, чудя се дали влагата идва от вътрешното почистване по автомивките?
            sigpic
            146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщение
              Колеги, вечната тема за сезона, "изпотяването на стъклата" ама малко по-различно.
              Прегледах темите от форума, но повечето имат проблеми с изпотяването в движение.
              На мен ми е сменен лятото филтъра на купето и си работи функцията "MAX DEF" без проблеми.

Но едно нещо ме учудва, защо от всички паркирани около мен коли, само на моята са и изпотени стъклата? Примерно пренощува колата, и на сутринта вода, вода от вътрешната страна, най-вече по задното стъкло.
              Съгласен съм като влязат хора в колата да се изпотят стъклата, но защо го прави когато е паркирана? Има нещо което бъркам явно, чудя се дали влагата идва от вътрешното почистване по автомивките?
              Влагата идва от това, че колата е с влажни стелки, седалки и т.н. от дъждовете и сега като се затопли се кондензира по джамовете. Защо е най-изразено на нашите коли вече не знам, може би са прекалено добре изолирани и няма от къде да се проветрява, или не са направили специални отдушници, които има при другите коли, знам ли?
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщение
                Какво общо има хидравликата със спирачните маркучи?
                Опс, моя грешка, извинявам се (бях се замислил какъв проблем имах аз - първо ми спадаше бавно нивото на СПИРАЧНАТА ТЕЧНОСТ, не ХИДРАВЛИЧНАТА, после се спука един маркуч и ги сменях...)
                Все пак поогледай за течове - течността все отнякъде се губи!
                166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                x145 1.6 boxer

Comment

• Не искам да си изсмуквам от пръстите причини,но съм забелязал,че не само на моята , а и на други коли, хидравличната течност с времето намаля,без да има от никъде теч.Явно се изпарява бавно и за това,като разглобиш рейката вътре е чудна гняс!Така,че доливай и ако няма течове не се притеснявай!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Благодаря за отговорите колеги. За течове проверих до колкото можах и не видях да тече или да е текло някъде. Отивам да видя на капачката дали пише каква трябва да е течността и право в магазина.
                    sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Благодаря за отговорите колеги. За течове проверих до колкото можах и не видях да тече или да е текло някъде. Отивам да видя на капачката дали пише каква трябва да е течността и право в магазина.
                      Aко не е на капачката, в интернет 100% има информация.Мисля, че беше декстрон-3
                      Last edited by Satanism; d.m.y г., 20:14.
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• скърцането изчезна

колеги намерих решение на скърцащата задна кора (надявам се не е временно) от Мр. БРИКОЛАЖ купих спрей -силиконов на фирмата МОТИП (MOTIP) около 7лв някаде беше има нарисуван ВАН с отворен багажник а на него си пише SILIKON- SPRAY отзад си пише : ПРЕДОТВРАТЯВА СКЪРЦАНЕТО НА пластмаси и гумени ъплътнения още на паркинга пред магазина напръсках :всички гумени уплътнения (багажник врати и това на тавана) откопчах задните облегалки и на всички места кадето се опира напръсках . ииииииии ООООО ТИШИНААААААА НЯМАМ ДУМИ вече 2 дена

П.П. чак сега разбрах че и пепелника скърцал
                        146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                        145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

• Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
                          колеги намерих решение на скърцащата задна кора (надявам се не е временно) от Мр. БРИКОЛАЖ купих спрей -силиконов на фирмата МОТИП (MOTIP) около 7лв някаде беше има нарисуван ВАН с отворен багажник а на него си пише SILIKON- SPRAY отзад си пише : ПРЕДОТВРАТЯВА СКЪРЦАНЕТО НА пластмаси и гумени ъплътнения още на паркинга пред магазина напръсках :всички гумени уплътнения (багажник врати и това на тавана) откопчах задните облегалки и на всички места кадето се опира напръсках . ииииииии ООООО ТИШИНААААААА НЯМАМ ДУМИ
                          Това добре. Моят въпрос е какво да правя с пасажерската врата? Скърца на умрело. Някакво майсторче нещо и затега 1 път и беше спряла, но от 2-3 месеца пак почна и направо ми бърка да не казвам каде...
                          Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                          Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                          Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• Не помня това дали не го бях писал вече, но - отваряш вратата, почваш да я "тупваш" лекичко отгоре, за да разбереш откъде точно скърца, капваш малко масълце там и забравяш за проблема (това е в случай, че ти скърца метал)

Ако не, уточни точно къде скърца.
                            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                              Не помня това дали не го бях писал вече, но - отваряш вратата, почваш да я "тупваш" лекичко отгоре, за да разбереш откъде точно скърца, капваш малко масълце там и забравяш за проблема (това е в случай, че ти скърца метал)

Ако не, уточни точно къде скърца.
                              Ами тя се затвара малко трудно. Трябва да се тресне тъй като седи малко увиснала (в смисъл че не е като да си пасне ами след трескането се повдига леко) и тогава скърца. Имам чувството че трябва да се затегне нещо, обаче незнам кое е това нещо
                              Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                              Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                              Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
                                Кора тук не съм виждал някой да има, НО по каталог това нещо го има, и ако можеш да си намериш изобщо не се замисляй. Миналата събота свалях картера, а ако имах кора, нямаше да се наложи. Дори и чертеж съм направил, ако някой иска сам да си прави кора.
                                моята кола има кора под моторетката но миналата зима падна от "1 легнал полицай" сега пак ще я слагам (колата така дойде от италия) страшно полезно нещо е тази кора.

---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:10 ----------

Искам да попитам (за тези които карат само на бензин).Вашите капачки на резервоара като ги отворите правят ли вакоум като карате колата защото моита прави голям вакоум и тормози помпата в един момент.
                                Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                                ех.. Малкото КуВе
                                sigpic

Comment

Working...
                                X